wStream – иновативна платформа за онлайн излъчвания

Организирате събитие – конгрес, конференция, научен форум или годишно събрание, и искате да го изведете на следващото ниво? В епохата на дигиталните комуникации все повече събития се провеждат както в конферентни зали, така и в интернет пространството.

За онлайн потребителите това е удобен начин да се насладят на събитието от комфорта на дома си, особено ако се намират в друг град или страна. За организаторите това е възможност да популяризират събитието си и то да бъде посетено от максимум хора.

Предимства на онлайн излъчването

Разполагаме с техника, която позволява да предаваме директно изображението от лаптопа на презентатора. По този начин се стремим към максимално качество на образа и детайлите от него.

На събитието присъства и наш екип с професионална видеокамера, който снима лекторите в залата. Картината, която зрителите виждат онлайн, е подбрана така, че да се чувстват част от събитието, но и да имат детайлна видимост на презентациите.

След това видеозаписите от лекциите остават в нашата видео галерия. По този начин можете и след време да предлагате копия от тях като платено съдържание на други потребители – има възможност те да имат достъп до една лекция или до цялото събитие.

В случай че подготвите сами видеото си, ние можем да ви помогнем с организирането на регистрациите и на платеното излъчване.

Как се регистрират потребителите?


Ние от WebOps сме тук за да ви помогнем изцяло с организацията на дигиталното събитие. Всичко започва с една лесна регистрационна форма, където вашите потребители се регистрират за достъп до онлайн стрийма на вашето събитие.

Там те плащат таксата определена от организаторите на събитието. Предлагаме възможност за плащане с карта и по банков път като съблюдаваме всички съвременни методи за защита на личните данни и плащането. Има възможност за диференцирани такси за различни типове зрители – например намаление за студенти.

Как става плащането?

Плащането за събитието става с карта или по банков път. Ако е с карта, системата автоматично активира регистрацията и клиентът получава потвърждение. Ако е по банков път, то това изисква намеса от ваша страна – след справка с вашата банка трябва да активирате ръчно всички успешни регистрации платени по банков път.

Ние не съхраняваме никакви данни за банковите детайли на вашите онлайн зрители, което гарантира максимална сигурност за тях.

Подготовка преди събитието

Тук топката е във ваши ръце да рекламирате и популяризирате събитието си, за да достигне то до максимален брой онлайн зрители. За да имате по-голяма ефективност е хубаво събитието да е готово и да започне да се популяризира възможно най-рано.

Стигаме до ден преди събитието, когато потребителите получават e-mail с персонализиран линк за достъп. Те просто трябва да отворят линка, за да започнат да гледат. Събитието може да се гледа както от компютър, така и от мобилно устройство.

В деня на самото събитие минути преди началото му линкът за достъп се изпраща още веднъж.

Допълнителни екстри на системата

По време на стрийма поддържаме чат функция, чрез която вашите потребители могат да се свържат с нас за възникнали въпроси, коментари и техническа помощ.

Веднага след края на събитието изпращаме персонализиран сертификат за участие в pdf формат. По ваше желание сертификатът може да се изтегли след попълване на кратка антека за обратна връзка.

Подобна анкета може да се направи и на участниците в конферентната зала чрез QR код. Те фокусират камерата на смартфона си върху кода, прожектиран на екрана, и това задейства адреса с анкетата. Вярваме, че този подход е не само иновативен и забавен, но и кара вашите потребители да се чувстват като истинска част от събитието.

Изготвяме програма на събитието с кратко описание на всяка лекция, информация за лектора и тяхна снимка.

Не на последно място, всеки от участниците автоматично получава и фактура за участието си в събитието.