BusTix – Софтуер за продажба на автобусни билети

BusTix прави процеса по продажбата, издаването и резервациите на билети автоматизиран и по-ефективен.

Системата управлява както физическите билетни каси, така и онлайн покупките на билети директно от сайта ви. Тя синхронизира двата основни канала, през които влизат продажбите ви, а така няма начин да се дублират билети купени през онлайн продажбата и на каса. Софтуерът резервира онлайн запазеното място до потвърждаване на плащането – ако плащането бъде отказано, мястото автоматично се освобождава за следващия клиент.

BusTix поддържа продажби на каса и онлайн билети, както и продажби от комисионери. Системата работи както с билети с избор на място по схема, които са подходящи за международни линии, така и с “бърза продажба” позволяваща бързо и лесно да се издаде билет за линии на къси разстояния, където просто се издава билет за следващото по ред място. 

Софтуерът е много лесен за употреба и вашите служители ще свикнат бързо с него.

Продажба на билет с избор на място

  1. Избираме дата на пътуване, начална и крайна спирка. Можем да изберем дата на отиване и връщане или само на отиване. 
  2. Системата извежда всички линии между избраните спирки в уречения ден, с часовете на тръгване. Избираме желаната линия.
  3. Избираме място по схемата. Системата позволява различни схеми според вашите автобуси. Можете да изберете повече от един пътник стига всички те да пътуват по този курс. Така не се налага да се връщате отначало за всеки следващ билет.
  4. Въвеждаме номер на карта на пътника или имената и телефона му, както и тип на билета (нормален, детски, студентски, пенсионерски).
  5. Софтуерът дава възможност да се използва електронен билет (при продажби извън страната), да се направи резервация, да се издаде бланков билет или да бъде разпечатан фискален бон от фискален принтер.

Двупосочни и отворени билети

BusTix работи с еднопосочни, двупосочни отворени и затворени билети. Отворените са двупосочни билети, когато клиентът все още не е избрал дата на връщане. Вашите клиенти могат сами да си изберат дата на връщане чрез сайта.

Промоции и отстъпки

Искате да направите специални отстъпки за най-добрите си клиенти? С BusTix няма проблем! Софтуерът предлага различни гъвкави промоции и отстъпки.

Клиентите могат да натрупват бонус точки с всяко пътуване, които да използват за отстъпки или купуване на билет.

Предлагаме също така опция за диференцирани цени на местата според сезон, час, място на пътника в автобуса, както и за първите купени билети за конкретна линия.

Верификация на пътуващите

Иновативната система на BusTix има приложение за сканиране на билети с QR код. Служителят сканира кода на билета на първия пътник с камерата на собствения си смартфон, за да зареди информация за всички пътници от курса. След това сканира всеки отделен билет. Приложението проверява дали съществува такъв билет и дали той е за тази линия, като издава положителен или отрицателен звуков сигнал. Така вашите служители не губят време в сравняване на списъци и броене.

Мобилно разпечатване на билети от шофьора

Случва ви да се наложи шофьорът да продаде билет от необслужена спирка? BusTix предлага опция за мобилен принтер, който работи с приложение на смартфона на вашия служител. Принтерите са достатъчно малки, за да бъдат носени от шофьорите. Продаденият билет автоматично се разпечатва и мястото се маркира като заето в системата.  По този начин ако шофьорът продаде билет на пътник от спирка, където нямате каса, информацията ще се отрази автоматично в системата. Вие знаете по всяко време колко пътници пътуват по вашите линии. 

SMS известяване

Случва се международната линия да закъснее? Пътниците започват един след друг да звънят на централата ви? Повече няма да ви се случва с BusTix. 

Софтуерът има опция да изпраща SMS съобщение на пътниците при непредвидено забавяне. 

GPS следене на автобуса

А как да разберете дали автобусът закъснява? BusTix прави връзка с вашата GPS система, което позволява на вашите служители да знаят къде е автобусът във всеки един момент.

Ако все още нямате инсталирана GPS система, ще ви помогнем с избора.

Вижте видео туториал как работи BusTix в реална среда.

Ако искате да направите работата на вашите служители лека и приятна и да печелите повече междувременно, свържете се с нас.