Виртуален POS (VPOS) от БОРИКА за картови разплащания към онлайн магазини

Получавайте плащания с кредитни и дебитни карти с виртуален POS терминал директно по вашата сметка във вашия онлайн магазин.

БОРИКА (или Банковата Организация за Разплащане с Използването на Карти) е българска система за обслужване на плащанията с кредитни и дебитни карти. Тя не работи с крайни клиенти като физически и юридически лица. Необходимо е първо да сключите договор за Виртуален POS (VPOS) с някоя от банките, които работят с нея.

Ако все още нямате такъв договор с никоя банка, поискайте оферти от няколко различни банки, за да сравните условията и сключете договор с най-подходящата според вашите нужди. Обикновено най-добрите условия идват от банка, в която вече имате кредитна история. Нашият плъгин сам по себе си без договор с банка не е достатъчен за получаване на плащания.

Банките в системата на Борика са УниКредит Булбанк, Централна Кооперативна Банка, Райфайзенбанк, Алианц Банк, Инвестбанк, Българо Американска Кредитна Банка, Тексим Банк, Прокредит Банк и други.

За системата на ФиБанк е необходим различен плъгин, който можете да намерите тук.

Ако не виждате своята банка в списъка горе, консултирайте се директно с тях дали поддържат POS разплащания към системата на БОРИКА.

Системата поддържа всички популярни карти – MasterCard, Visa, Maestro, БОРИКА, Bcard и Diners Club.

С оглед на сигурността е включена функционалността 3D Secure. Това гарантира по-голяма сигурност при извършване на плащанията чрез въвеждане на допълнителна парола, която крайният потребител получава от банката си. Този код е различен от ПИН кода на картата.

До няколко дни след обработка на плащането сумата вече е налична по Вашата банкова сметка и така лесно оперирате с парите си.

Системата поддържа и сторниране на картовите операции при необходимост, което разрешава потенциални проблеми с отказани поръчки.

Системата на БОРИКА позволява използването на собственото ви лого. Това носи усещане за сигурност на потребителя. Пренасочени на друга страница, клиентите биха могли да се откажат от плащането, но персонализирането с вашето лого намалява този риск.

При обработка на плащането, клиентът преминава през три лесни стъпки

  • Създава поръчка на сайта ви
  • Сайтът ви препраща клиента на сайта на банката, където той въвежда данните на своята кредитна или дебитна карта
  • Системата връща клиента на сайта ви, където се вижда статуса от плащането – успешно или неуспешно.

Погледната от страна на клиента, системата за разплащане изглежда по този начин:

Така изглежда за клиента системата на БОРИКА когато бъде пренасочен към нея от сайта на търговеца

Плъгините, които ще осъвременят онлайн магазина ви, може да намерите тук:

Имате въпроси за работата на плъгина? можете да прочетете секцията често задавани въпроси  за БОРИКА тук

Ако пък всичко това ви се вижда твърде сложно, или нямате време да го свършите сами – свържете се с нас чрез контактната форма, за да интегрираме платежната ви система бързо и лесно вместо вас.

Видео туториал за инсталация и настройка на плъгина