Често задавани въпроси – FiBank VPOS

Какво ми е необходимо, за да приемам картови разплащания през системата ECOMM на Fibank?

Tрябва да имате предварително сключен договор с банката за виртуален POS терминал.

В каква валута мога да приемам плащания с виртуалния POS терминал от FiBank?

Валутата зависи от договора сключен с банката. Не можете да сменяте валутата за получаване на плащане в каквато поискате при всяко плащане.

Има ли някакви специфични изисквания към хостинга ми?

Ако използвате споделен хостинг, трябва да определите правилно изходящото IP на сървъра, а също трябва да се добави изключение в Firewall-а на сървъра. Свържете се с поддръжката на хостинга, за да направят това за вас.

Имам многоезичен, многовалутен сайта. Плъгинът ще работи ли?

Плъгинът приема плащания само във валутата, която е указана в договора ви с банката. Трябва да си разработите логиката на сайта така, че винаги приключването на поръчката да е в тази валута и да съобразите всичко с плъгина си за многовалутност/многоезичност.

При опит за плащане получавам системна грешка, когато съм пренасочен към страницата за плащане и параметърът trans_id е празен. Как да оправя това?

Ако използвате споделен хостинг или имате активиран firewall на сървъра, то портът 10443 е затворен за изходящи заявки.

Ако използвате споделен хостинг, IP адресът на сървъра, от който се извършват изходящите заявки, може да е различен от този, който сте указали в банката.

В папката на плъгина има файл errorlog.txt в който можете да намерите повече информация за дебъг на проблема.

Защо е важно полето Адрес за отгoвор?

Чрез тази информация плъгинът разбира отговора на банката за съответното плащане и променя статуса на поръчката съобразно отговора. Така вие разбирате дали плащането е успешно или не.

Плащането е направено, но не мога да обработя поръчката на клиента и трябва да му възстановя сумата. Как става това?

Плъгинът поддържа възстановяване на плащане (refund). В поръчката вдясно долу има бутон Refund. Кликайки там, имате възможност да възстановите цялата сума или част от нея чрез FiBank. Просто въведете желаната сума в полето.

Понякога, например ако плащането е прекалено старо, сумата не може да бъде възстановена и тогава банката връща грешка. В такива случаи се свържете с банката за насоки.

Мога ли да модифицирам плъгина?

Файловете на плъгина не са кодирани и можете да го променяте логиката според своите нужди.

Имате друг въпрос, на който не сме дали отговор, или пък нямате достатъчно време да интегрирате системата сами и предпочитате да го направим за вас?

За нашите сътрудници няма сложни проекти! Свържете се с нас чрез формата за контакти.